Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2010 13:07 - Чалга гнусотията и хората
Автор: milen86 Категория: Други   
Прочетен: 900 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.01.2010 17:38


Чалгата в отношенията между хората

За база искам да взема последните „Хипер хитове” на Андреа : „Излъжи ме”, „Докосвай ме” и т.н.

Всъщност всички нейни песни са хитове, явно е поносимо за консумиране и тази „душевна храна” води до духовно обогатяване! Предлагам целодневно излъчване не само в училища, но и в детски градини, и Спайс Платинум...Надявам се да се създаде национална телевизия, която духовно да „облъчва” с морал, етика и всякакви други утопични ценности със супер хитовете на Андреа. Но и защо да се ограничаваме само с Андреа? Нека всички от нейната улица, упс черга имат специално поле за изява не само с Планета. Това е недостатъчно, нужна ни е национална телевизия, за да огрее повече хора това изкуство! Но дори и сега 70-80 % от населението успява да се наслади на „духовното обогатяване” на Андреа, поклон пред жената – идеал на 21 век.

Тези сюжети, които се разиграват в техните песни, аз като страничен наблюдател имам странното усещане, че постепенно започват да влияят в отношенията между хората. Дали като образец на поведение, дали като провокиране на ситуации и изпадането в тях от последния хит. Животът започва все повече да прилича на чалга рев и купон. Където някой позира, надскача се и после агресивно напада предполагаем виновник за „сакатлъка” .

Започваме по подобие в песента да мразим истински, да гледаме с презрение, дори и непознати хора по улиците, забравяйки естествено, че преди всичко сме хора. Тази последна дума за мен има много значения, аз лично я натоварвам с много положителна лексика, за мен тя означава: доброта, разумност, човещина...и все в тоя дух неща всъщност, които ни различават от животните. За жалост обаче, пак повтарям, завистта и омразата вземат връх  всеки ден, който отминава.

Да не само чалгата е виновна, но тя предлага нови сюжети, занимава мечтите ни, желанията.  Предлага разкрепостеност и е натоварена със синоним на нещо модерно, ново и бунтарско. Да няма и съобразяване на текстовете с предимно аудиторията, която я слуша, всъщност хората, които пеят тези песни надали разбират и те самите текстовете на техните песни. Така младите тинейджъри ,за да са в крак с модата се подават на шаблона – чалга. Тя въвлича и много други хора, които се ограничават финансово в разкрепостено държание следващи един наложен от клиповете модел. Така дългото и уморително старание за духовно обогатяване и следване на българската поговорка „ Който се учи, той ще сполучи” звучи стара и не в унисон на последните чалга хитове.

И в края искам да добавя, че тази вълна на човешка простота вече ни удави. Някой ми бе казал, че простото е по-ефикасно.Вие преценете! J



Тагове:   между,   отношенията,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: milen86
Категория: Други
Прочетен: 44611
Постинги: 22
Коментари: 12
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031