Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2009 19:13 - Референдум - за или против новините на турски език по Канал 1
Автор: milen86 Категория: Други   
Прочетен: 1083 Коментари: 0 Гласове:
0



Новините на турски език, за или против и редно ли е да има референдум относно този въпрос?

Да започнем от там какво означава думата референдум и защо някои хора в тази държава са против провеждането му?

Референдум е всъщност допитване до народа по обществено значима и наболяла тема. Като цяло допитването се провежда в демократични общества със силно развито гражданско общество, което да може изрази позиция по зададената тема. В крайна сметка народа делегира някаква власт на управляващите и е редно, поне аз така смятам, той систематично да упражнява някакъв контрол над вземаните решения. Казано с други думи смятам, че това е най-висшето проявление на демокрацията.

Важно е голям процент от участниците във референдума да са добре информирани по дадената тема по която трябва да се произнесат с положителен или отрицателен вот. Също не по малко важно е да се покаже на участниците, че мнението им е желано, ще бъде взето впредвид и е необходимо да изразят своето мнение като свободни хора.

Лошото в случая е, че с формалното публично признаване, каквото е референдума, на сцената за вземане на решения вече няма да присъстват само обичайните заподозрени, които в повечето случаи са подходящо стимулирани за да гласуват в дадена насока. С този трети играч на игрището играта се усложнява и става прекалено скъпа. Затова явно тук не става толкова въпрос за новини на турски език, а за правото някой да решава вместо всички нас.

Дали трябва да има референдум по тази тема, ако може да изкажа моето мнение, смятам, че все някога този цирк по канал 1 трябва да спре! По изнесена статистика за гледаемостта на предаването, където процента на гледаемост клони към 0-та, то какво по удобна и предрешена битка, която да положи основите на едно от основните проявления на демокрацията като основен начин за вземания на общонационални, значими и твърде спорни за разрешаване от малък брой хора решения.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: milen86
Категория: Други
Прочетен: 44656
Постинги: 22
Коментари: 12
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930